Rob Stenders naar middag van Radio 2

Rob Stenders (AVROTROS) is vanaf januari 2016 elke werkdag te horen van 14:00 en 16:00 uur op NPO Radio 2. Hij maakt dan het programma Stenders de Schrik van alle Zenders.

Stenders neemt in de middag het stokje over van Jan-Willem Roodbeen (AVROTROS). Zijn Roodshow verhuist naar de avond. Dat heeft de NPO vandaag bekend gemaakt.

Rob Stenders: Ik ga het proberen net iets anders te doen. De muziek in Stenders de Schrik van alle Zenders (wees niet bang, is maar een werktitel) discrimineert niet op leeftijd, genre of angst voor het verliezen van luisteraars. Veel briljante ouwe meuk door alle decennia heen gaat de Radio 2-bak op, maar ik ga natuurlijk ook weer mijn best doen onze luisteraars heel veel nieuwe muziek door de strot te duwen. Omdat mijn gevoel voor humor niet veel verder gaat dan het afgekeurde materiaal van Seth Gaaikema is het goed dat de man van Draadstaal Dennis van de Ven met enige regelmaat te horen zal zijn. Weet je zeker dat er ook echt iets te lachen valt. I’ll go where the music takes me. NPO Radio 2 dus.

De Platenbonza die Stenders tot het einde van het jaar op zaterdagmiddag van 14:00 tot 16:00 uur presenteert, verhuist per 1 januari naar de vrijdagmiddag. Op die plek zijn de luisteraars de zenderbaas.

Vanaf januari is Jan-Willem Roodbeen van maandag tot en met donderdag van 22:00-0:00 uur op NPO Radio 2 te horen. Jan-Willem Roodbeen: In de avond is er bij uitstek ruimte om zowel muzikaal als inhoudelijk het avontuur op te zoeken. De Roodshow Late Night blijft een vertrouwd geluid, maar is geen avond hetzelfde.
Henk van Steeg (EO) presenteert nu de late avond en is vanaf januari op zondag op NPO Radio 2 te horen.

Zendermanager Jurre Bosman: Met Rob Stenders in de middag op NPO Radio 2 krijgt deze radioman pur sang weer de plek op de Nederlandse radio die hij verdient. De Roodshow is één van de best gewaardeerde programma’s van NPO Radio 2. Jan-Willem Roodbeen en zijn team gaan met de Late Night versie van de huidige middagshow onze avondprogrammering nog meer uitstraling geven.

15 september 20155 reacties

  • En zo wordt Radio 2 uiteindelijk het oude 3FM?
    Gerard Ekdom, Rob Stenders, Gijs Staverman, Wouter van der Goes etc etc.

  • Het word er niet beter op de roodshow is leuk progamma voor de middag het echt zo radoi 3. Nee radio 2 is niet meer radio2 het word alleen maar slechter.

  • Ja radio2, wordt niet slechter het is al slechter. Ben je blij verlost te zijn van dat stel bejaarden wat er zat, halen ze deze ellende binnen. Het lijkt Veronica wel. Zo ontzettend ver over de datum. Erik de Zwart, Bart van Leeuwen enz, ga je toch van over nek. Iemand zou hooguit 10 jaar bij de radio moeten werken en dan plaats maken voor andere programmamakers, flexibel weet je wel. En radio 2 met brandhout programmamakers als Staverman, Ekdom, Stenders, zal nooit meer hoge dichtheid halen omdat mensen gewoon genoeg hebben van de personen.

  • De hr Bosman kom zeker ook van 3FM .die man weter niet wat hij in huis haald dat word de hele dag scheewen op radio2

  • Muziekkeuze ben ik ook niet blij mee Peter.

Geef je reactie