NOS nodigt kijkers uit voor feestje

Op 5 januari 2016 vieren drie NOS-programma’s hun jubileum. Het Journaal is dan 60 jaar, Met het Oog op Morgen 40 jaar en het Jeugdjournaal 35 jaar. En voor dat feestje willen we al onze kijkers en luisteraars uitnodigen, meldt de omroep.

Er komen in januari speciale jubileumuitzendingen op radio en tv, meldt de NOS. We nodigen het publiek uit voor een kijkje achter de schermen en voor vakgenoten organiseren we een conferentie over de toekomst van de journalistiek. Bovendien hebben enkele uitgevers onze jubilea aangegrepen voor de publicatie van een boek: één over de nieuwsbehoeften van ons publiek, één over het Jeugdjournaal en één met portretten van (oud-)presentatoren van Met het Oog op Morgen.

Het jubileum van het Journaal wordt op 5 januari gevierd. De dagjournaals worden dan gepresenteerd door oud Journaallezers: Eef Brouwers, Noortje van Oostveen, Maartje van Weegen, Henny Stoel, Noraly Beyer, Pia Dijkstra, Gerard Arninkhof en Eva Jinek.

’s Avonds is er op NPO2 het jubileumprogramma Villa NOStalgia. Dionne Stax haalt daarin herinneringen op met oud-presentatoren tijdens het koken van een diner. Ik praat met ze over hun tijd bij het NOS Journaal, zegt Stax. We kijken naar oude journaalfragmenten en er komen een paar bloopers voorbij.

Verder geeft de NOS een ‘exclusief’ kijkje achter de schermen in De Achterkant van het NOS Journaal (19.30 – 20.35 uur, NPO2). Een live-programma over de totstandkoming van het NOS Journaal, waarin de redactie op de voet gevolgd wordt voor, tijdens en na de uitzending. Annechien Steenhuizen is de presentator, Rob Trip de nieuwslezer.

12 november 2015Geef je reactie