Nieuwe Raad van Toezicht bij NPO

De NPO krijgt op 1 januari 2016 een compleet nieuwe Raad van Toezicht. De nieuwe voorzitter is Bruno Bruins, de andere leden zijn: Lizzy Doorewaard, Gala Veldhoen, Femke den Boer en Frank Vrancken Peeters.

Reden voor de vervanging is dat de zittende Raad van Toezicht de maximale wettelijke termijn heeft bereikt, meldt de NPO. Op 1 januari 2016 loopt de tweede periode af en de Raad van Toezicht kan niet voor een derde periode worden herbenoemd. De Raad van Toezicht houdt toezicht op de algemene gang van zaken, het (financiële) beleid en de besturing van de NPO.

NPO-bestuurders Henk Hagoort en Shula Rijxman heten de nieuwe leden van de Raad van Toezicht van harte welkom bij de NPO en zien uit naar een nauwe en slagvaardige samenwerking, meldt een woordvoerder.

Vanwege de snel veranderende mediawereld en de daarbij horende keuzes waar we bij de publieke omroep nu voor staan, zullen we vanaf dag 1 heel intensief met de nieuwe Raad van Toezicht samenwerken, zeggen Hagoort en Rijxman. De diverse samenstelling en achtergrond van de nieuwe leden zal ons daar zeker bij helpen.

De woordvoerder: Beide bestuurders willen de leden van de huidige Raad van Toezicht; voorzitter Cees Smaling, Aalt Dijkhuizen, Nico van Eijk, Valerie Frissen en Arda van der Veer, bijzonder bedanken voor de zeer constructieve en positieve samenwerking.

1 december 20151 reactie

  • VVD staatssecretaris, VVD voorzitter Raad van Toezicht NPO (Bruins was staatssecretaris en burgemeester voor de VVD). Benieuwd wie per 1 juni 2018 het stokje van CDA’er Henk Hagoort gaat overnemen.

Geef je reactie