Dionne Stax wil niet meer over haar uiterlijk praten

Dionne Stax is sinds twee jaar presentator van het NOS Journaal. Ze stapte over van NOS op 3 en is inmiddels de opvolger van Herman de Schermman. Ze is vragen over haar uiterlijk zat.

Stax was in het begin vooral te zien in de ochtenduizendingen. De ochtendjournaals vind ik mooi omdat je onderdeel bent van het ochtendritueel van mensen. Ze staan met mij op, zegt ze in de Volkskrant. Ik praat ze bij over wat er vannacht is gebeurd en wat er vandaag gaat gebeuren.

Toch gaat haar voorkeur uit naar de avondjournaals. Ik word doodongelukkig als ik stil sta. In de avondjournaals kan ik mezelf ontwikkelen. Die journaals zijn uitgebreider, er is meer ruimte voor verdieping en meer tijd om je goed in onderwerpen in te lezen.

Stax voelt zich niet alleen maar nieuwslezer. Nieuwslezer klinkt een beetje denigrerend. Alsof je even een tekstje opleest en dat was het. Maar je bent echt van a tot z bij het journalistieke proces betrokken. Ik kom binnen, vergader mee, overleg met de eindredacteur, denk na over de volgorde van de onderwerpen, zoek nieuws en schrijf teksten.

De NOS-presentatrice wordt vaak aangesproken over haar uiterlijk. Dat is ze zat. Moeten we het hierover hebben? Ik ben weliswaar ook aangenomen om de wat jongere journaalkijker tegemoet te komen, maar verder ben ik niet zo met mijn uiterlijk bezig. Ik baal ervan dat het er vaak wel over gaat.

Ze vervolgt: Heb ik net een Journaal gepresenteerd over Syrië en de vluchtelingencrisis, krijg ik een mailtje over hoe ik eruitzie. Het is zo’n dooddoener. Kunnen we niet afspreken dat het nooit meer over mijn uiterlijk gaat?

19 december 20152 reacties

  • Lijkt me een goed idee om niet over het uiterlijk van Dionne Stax te praten. Maar haar foute klemtonen kunnen niet onbesproken blijven, lijkt me. We zagen gisteren oud-lezers als Maartje van Weegen en Pia Dijkstra voordoen hoe je het nieuws correct moet voorlezen. We hopen dat dat Dionne heeft geïnspireerd om eens aan die mensen te gaan vragen hoe dat eigenlijk moet, een tekst voorlezen met de juiste klemtonen.

  • Ik ben het eens met Michelle, en ze is gewoon jong, dat is toch niet verboden!!

Geef je reactie