5 Jaar Later op bezoek bij Gordon

Jeroen Pauw begint aan een nieuwe reeks van 5 Jaar Later. Anders dan eerdere jaren, komt het programma niet vanuit de studio maar vanaf een toepasselijke locatie. In de eerste aflevering is Gordon te gast.

Vijf jaar geleden heeft Pauw gesprekken gevoerd met verschillende spraakmakende bekende Nederlanders. Persoonlijke gesprekken over de toekomst. Over heimelijke verlangens, serieuze angsten, keiharde ambities en zuivere voorspellingen. Al die tijd zijn deze interviews bewaard in een kluis. Nu is het moment aangebroken de mensen terug te vragen, meldt de NTR.

Het programma komt dit jaar niet vanuit de studieo. De zenderco√∂rdinator suggereerde dat het te veel van het goede was als ik zowel bij Pauw als bij 5 Jaar Later aan tafel in een studio zou zitten, zegt Pauw in het AD. Dus ben ik erop uitgegaan: naar de Schiphol-lounge met Bert Koenders, op het partijbureau van Emile Roemer, in de studio met Jan Smit en in het huis van Gordon. Daardoor zie ik iemands foto’s, zijn gouden platen en dat voegt ook wel weer wat toe.

Pauw maakt meer interviews dan 5 jaar later worden uitgezonden. Omdat ik niet iedereen nu nog interessant vind, geeft hij aan. Zo vond hij voormalig GroenLinks-fractievoorzitter Jolande Sap, vorig jaar op het randje. Ze was bijna te lang uit het brandpunt van de belangstelling, maar ik wilde toch laten zien wat het met een politicus doet als hij of zij plotseling het veld moet ruimen.

Maar er zijn ook andere redenen waarom interviews niet worden uitgezonden. Journalist Conny Mus overleed, Theo van Gogh werd vermoord. Aan het format kleven risico’s, daarom neem ik twaalf, dertien gesprekken op, waarvan er zes worden uitgezonden.

21 december 2015Geef je reactie