Gerard Ekdom weigerde nieuw NPO3-programma

Met de overstap van 3FM naar Radio 2, stapt Gerard Ekdom ook over van het ene NPO-evenement (Serious Request) naar het andere (Top 2000). Voorlopig doet hij niets op tv.

Ekdom was vanaf de start √©√©n van de dj’s die werd opgesloten in het Glazen Huis. Ik mis het Glazen Huis af en toe wel, zegt hij in het AD. Vooral dat geweldige gevoel van met z’n drie√ęn lekker radio maken. Maar na acht keer heeft hij nu ‘een voldaan, afgerond gevoel’.

Ekdom mist 3FM ook niet. Ik heb een goede ontwortelperiode gehad. 2,5 maand de tijd om afstand te nemen. Natuurlijk luister ik nog vaak. Ik hoor dat 3FM écht jonger is geworden. En dat is precies wat de zender moest doen. En: Radio 2 is veel breder geworden. Daar word ik heel gelukkig van. Ik heb nog geen seconde spijt van mijn overstap.

Hij begint op eerste Kerstdag aan de Top 2000, een nieuwe ervaring voor de dj. Ik ben ondergeschikt aan de lijst. Het draait even niet om de presentator. Dat is wel wennen, zegt hij. Tijdens de Top 2000 zal hij dan ook geen platen, die hij afschuwelijk vindt, gaan afkraken. Ik zal alles met even veel respect instarten, omdat de lijst van iedereen is. Het collectieve én het selectieve geheugen komen samen.

Voorlopig is de tv-carriere van Ekdom stopgezet, nadat Toppop3 werd gestopt. Een nieuw gepland programma, Popcaf√© wilde hij niet doen. Weer op NPO3. Toen heb ik gezegd: ‘Sorry, maar dat ga ik niet presenteren omdat ik nu al weet dat het mislukt.’ Dan heb ik weer een gestrand programma achter mijn naam. Hij concentreert zich nu op radio. Radio mag er niet een beetje bijhangen, dat moet voor mij de hoofdmoot zijn. En dat is het nu weer.

23 december 20151 reactie

  • Gerard Ekdom weet heel goed zijn eigen loopbaan te managen en verder uit te bouwen. Dit doet hij – waarvoor ik hem o.a. bewonder – met gepaste zelfkritiek
    en daarbij met ’n mooi ingetogen √©lan. Hierdoor ‘oogst’ Gerard ‘een hele mooie
    CV-opbouw met daarin nu gedegen en bewezen dj- en presentators-skills’.

    Producers en verdere programma-makers zien ‘een eerlijke en glasheldere’
    Gerard Ekdom, zonder verdere pretenties en/of onbewezen skills of fratsen.

Geef je reactie