Paul de Leeuw wil weer scoren met nieuw programma

Na Mooi Weer De Leeuw en Langs De Leeuw wilde Paul de Leeuw af van de druk van een prime time programma op NPO1. Hij maakte een late night show in de luwte van de zondagavond. Maar nu begint het weer te kriebelen.

De laatste jaren heb ik veel van mijn scoringsdrift verloren, zegt hij in het AD. Daarom wilde hij na Langs De Leeuw meer in de luwte gaan werken. Nu kriebelt er weer iets. Ik moet nog goed nadenken welk programma ik aan de bazen van de publieke omroep ga voorstellen, maar ik heb mijn zelfvertrouwen weer helemaal terug.

De VARA-presentator heeft het plezier in tv maken helemaal teruggevonden. Hij had succes met eenmalige programma’s als Sint & De Leeuw, Knoop in je Zakdoek Gala en Paul & Adele. Ik wil het beste van die drie programma’s combineren, zegt hij over een mogelijk nieuwe show. Het moet een programmaformule zijn die ik drie of vier jaar kan volhouden en waarmee ik op z’n minst een miljoen kijkers kan scoren. Ja, ik heb weer zin om op het hoofdveld te spelen.

Hij denkt niet dal alle kijkers De Leeuw-moe zijn. Ik zie nog steeds potentie, er is nog altijd een grote groep die wél waardeert wat ik maak. Hij wil vooral improviseren met publiek, zoals hij nu in het theater doet. Een klein gebaar maakt al veel indruk. Even iemands trouwdag memoreren of een steuntje in de rug geven bij het leren van een tentamen. (..) In de grimmige wereld waarin we nu leven, zijn kleine, blije dingen ontzettend leuk om te doen.

En interviews maken zoals dat met Adele. Eigenlijk portretteer je een ster natuurlijk niet zo rommelig, maar het werkte geweldig. (..) Misschien dat ik mijn adressenboekje met grote sterren weer eens ga openslaan. Met Robbie Williams en Michael Bublé moet zo’n aanpak ook kunnen werken.

Het feit dat De Leeuw geen grote zaterdagavondshow meer maakt heeft ook nog andere voordelen: geen discussies meet over zijn salaris. Ik hoor niet meer bij die vijf grootverdieners die apart in het jaarverslag moeten. Doordat ik geen zaterdagavondknaller meer ben, is mijn marktwaarde lager geworden. En dat vind ik helemaal niet erg.

24 december 20151 reactie

  • Wat is dat toch met die man dat hij altijd loopt te bazelen over op zijn uitzendtijden?
    Dan moet Paultje weer op de late avond op NPO1 dan wil hij weer prime-time op zaterdag, dan weer op de vooravond op NPO3, ik hoor andere presentatoren daar nooit over zeuren.
    De kwis scoort leuk met Paul in een bijrol en zo’n programma met Adele is een eenmalige goedgeslaagde hype, de kans dat zo’n opzet met mindere goden als Williams en Buble gaat lukken is gewoon een stuk kleiner.
    Ook het feit dat zijn laatste show nauwelijks scoort op NPO1 wekt niet bepaald de indruk dat de kijker vol verlangen zit te wachten op meer Paul op primetime, laat staan dat hij de 1 miljoen aan weet te tikken.

Geef je reactie