Hoofdredacteur DWDD: het moet scherper en beter

Hoofdredacteur Dieuwke Wynia is niet tevreden over het afgelopen seizoen van DWDD. Ze heeft dan ook een ‘pittige redactievergadering’ aangekondigd.

Het moet allemaal beter: scherper en creatiever, zegt ze in de VARA Gids. We zijn nu nog te vaak agendavolgend en we moeten agendabepalend worden. Ze wil zelf ook meer de blik naar buiten keren. Op reis, festivals bezoeken, inspiratie opdoen. Ik zit hier zo in hetzelfde kringetje.

Maar Wynia kijkt ook uit naar het nieuwe seizoen. Ik heb veel zin in 2016 en ben er trots op dat we Beatrice de Graaf hebben in maart. We gaan weer Summerschools maken en colleges van Robbert Dijkgraaf en Freek Vonk, de sportzomerserie met Mart komt en een eenmalig boekenprogramma.

29 december 20151 reactie

  • Was al bang dat ik de enige was die de urgentie, geestdrift en bevlogenheid nodeloos miste de laatste maanden.
    Het kabbelde maar door met nog maar eens een muziekitempje, sportpraatje en overbodige promoties van programmaatjes voor een bevriend publieke omroep collega.
    Of het programma echt gebaat is bij ‘de blik naar buiten richten” met nog meer DWDD spin-offs lijkt mij zeer de vraag, ook voor Wynia en van Nieuwkerk zitten er maar 24 uur in een dag en met zoveel projecten kan het niet anders of het gaat ten kosten van je hoofdpodium DWDD.

Geef je reactie