Jaaroverzicht NOS Journaal op NPO1

De NOS komt vanavond op NPO1 met het Journaal Jaaroverzicht 2015. Vanaf de voormalige Vliegbasis Soesterberg neemt presentator Rik van de Westelaken de kijker mee terug naar grote en opmerkelijke nieuwsgebeurtenissen van het afgelopen jaar.

We blikken terug op o.a. de oorlog in Syrië, de crisis in Griekenland, de aanslagen in Parijs en de aardbeving in Nepal, meldt de NOS. Maar ook dichter bij huis: de Tourstart in Utrecht, de veranderingen in de zorg en de veelbesproken bijna-kabinetscrisis over bed-bad-en-brood voor uitgeprocedeerde asielzoekers.

Natuurlijk is er veel aandacht voor de vluchtelingencrisis in Europa en de komst van tienduizenden vluchtelingen naar Nederland. Traditiegetrouw is er een overzicht te zien van bekende personen die in 2015 zijn overleden. De presentatie wordt ondersteund met virtual-reality technieken en met muziek van de componisten Jorrit Kleijnen en Alexander Reumers.

Opnames maken voor het Jaaroverzicht vind ik als nieuwsmaker altijd heel bijzonder, zegt Van de Westelaken bij de NOS. Even geen grote dagelijkse nieuwsstroom meer, geen voortdurende uitzendingen, maar een pas op de plaats, de studio uit en filmen op een toepasselijke plek.

Zie ook: Eindredacteur jaaroverzicht Journaal hoopt dat nieuws stopt

29 december 2015Geef je reactie