Jan Kooijman wordt nieuwe Arie Boomsma bij KRO-NCRV

Na Daan Nieber en Merlijn Weerdenburg trekt KRO-NCRV opnieuw een jonge presentator aan: Jan Kooijman. De omroep zag onlangs Arie Boomsma en Caroline Tensen vertrekken.

Kooijman gaat vanaf 2016 programma’s maken bij KRO-NCRV voor NPO1 en NPO3. Ik ben RTL ontzettend dankbaar voor de mooie jaren en alle kansen die mij zijn geboden, zegt de presentator. De afgelopen jaren kwam ik er achter dat maatschappelijke programma’s zoals Levenslang Met Dwang en Buitenlandse Gevangenissen het type televisie is waarin ik graag nog meer stappen wil zetten. Dat ik nu bij KRO-NCRV de kans krijg om dat te doen, geeft mij een zeer grote glimlach die ik de komende tijd nog niet zal kwijtraken.

Met de komst van Jan Kooijman naar KRO-NCRV verrijkt de omroep haar presentatorenstal. Naast dat hij als presentator programma’s gaat maken voor NPO1 en NPO3, wordt er ook gekeken naar een mogelijke rol als acteur in een dramaserie.

Directeur Taco Rijssemus kijkt uit naar zijn komst. Ik ben trots op de komst van Jan Kooijman naar onze omroep. We ontwikkelen volop nieuwe programmering. De maatschappelijke betrokkenheid van Jan past daar erg goed bij. Daarnaast is hij energiek, spreekt de jonge kijker aan en is hij oprecht. Mooie eigenschappen die aansluiten bij het profiel van KRO-NCRV. Ik kijk met veel plezier uit naar deze nieuwe samenwerking.

29 december 20151 reactie

  • Sander Dekker zou zeggen; Leuk toch voor zo’n GTST jochie…
    Maar voor had Jan niet hoeven komen, en Arie niet hoeven gaan.
    Waar ik bij Arie altijd oprechte interesse en betrokkenheid meen te ontdekken blijft Jan voor mij altijd een narcist en een acteur die met een rol bezig is.

Geef je reactie