Jeroen Pauw wil journalistieke reizen maken

Jeroen Pauw is deze dagen te zien in 5 Jaar Later. Zijn late night talkshow op NPO1 start weer in maart. Tot die tijd gaat hij nadenken hoelang hij met Pauw door wil gaan.

Ik kan me niet voorstellen dat ik over 5 jaar hetzelfde doe als nu, zegt de presentator in het AD. Dan zou ik te weinig zijn opgeschoten. (..) Met het tweede seizoen Pauw hebben we een sprong gemaakt: meer vaart, afwisselende onderwerpen, een groter publiek, een goede klik tussen gasten. Maar als ik over 2, 3 jaar vind: beter wordt het niet, dan is het tijd voor wat anders.

Pauw zou meer journalistieke reizen willen maken. Na 15 jaar NOVA, Pauw & Witteman en Pauw denk ik geenszins: wat is het toch fijn om elke avond weg te zijn. Als hij gasten hoort praten over Japan of het Midden-Ossten denkt hij: Waarom ben ik daar niet? Wanneer schuif ik aan bij anderen om te vertellen hoe het in Syriƫ is? En: als ik te veel in die studio zit, gaat het leven in alle opzichten aan mij voorbij.

30 december 2015Geef je reactie