Telegraaf-recensent: MAX is omroep van het jaar

Marcel Peereboom Voller, tv-recensent van de Telegraaf maakt de balans op van 2015. Volgens hem is MAX de omroep van het jaar. RTL4 heeft overvloed aan commerciële barmhartigheid.

MAX is ‘de meest dynamische aller omroepen’, stelt Peereboom Voller. In tien jaar tijd heeft deze zogenaamde seniorenzender kijkers aan zich weten te binden die zich herkennen in programma’s als We zijn er Bijna en Heel Holland Bakt. Programma’s die traag door oneindig laagland gaan, maar toch ook een jonger publiek bereiken.

RTL is wat hem betreft afgevallen. RTL profileerde zich het afgelopen jaar als de televisiekerk van het positivisme, zegt de tv-recensent. Kritiek en cynisme werden uitgebannen – zelfs mijn favoriet Dit was het Nieuws werd geslachtofferd – ten faveure van een overvloed aan commerciële barmhartigheid.

RTL grossiert nog steeds in hulp-tv, ondanks beloftes van Galjaard om dat te verminderen. Peereboom Voller: Laat de verslaafden, de zieken en de dikkerds tot ons komen en verhinder ze niet, want voor hen is het koninkrijk RTL

30 december 2015Geef je reactie