Amber Brantsen is radiotalent van 2015

Volgens de Volkskrant is Amber Brantsen het radiotalent van 2015. Ze werkt nu nog voor 3FM, maar is vanaf 4 januari de co-host van Jurgen van den Berg bij het vernieuwde Radio 1 Journaal. Frank van ’t Hof (NPO Radio 2) werd tweede, Herman Hofman (3FM) derde.

Brantsen is sinds dit jaar een van de nieuwsstemmen op 3FM. Op 4 januari vertrekt ze naar NPO Radio 1. Ik zag dat helemaal niet aankomen, zegt ze over de verkiezing tot Radiotalent van het Jaar. Ik was bezig met het nieuws bij Serious Request, toen er plotseling iemand van de Volkskrant belde wanneer er foto’s konden worden gemaakt. Dat was wel even gek.

Ook de stap van NPO 3FM naar NPO Radio 1 was nogal onverwacht. Ik was er eigenlijk net begonnen, toen Peter de Vries me vroeg om een demootje in te leveren. Waarvoor dat was, hoorde ik pas veel later. Toen bleek dat Peter en Jurgen van den Berg hun oog op mij hadden laten vallen als vaste co-host voor het nieuwe NOS Radio 1 Journaal. Dat moest een vlottere uitstraling krijgen, meer van deze tijd.

Ze heeft inmiddels twee proefopnamen gemaakt. Het programma wordt frisser, jonger, vlotter; niet popiejopie, maar wel meer van deze tijd. Er moest ook iets gebeuren, de luistercijfers bleven dalen. We blijven gewoon goed het nieuws volgen hoor, het Journaal wordt niet 180 graden gedraaid.

Over haar werk zegt ze in de Volkskrant: Veel mensen denken dat ik maar een paar minuten per uur aan het werk ben. Even een paar zinnen van een blaadje voorlezen, en dat is het dan weer. Maar met die tekst ben ik het hele uur bezig. Ik zoek en volg het nieuws, samen met een redacteur, en ben in de studio intussen ook nog bezig met de techniek.

31 december 2015Geef je reactie