Het Oog viert 40ste verjaardag live vanuit Utrecht

Niet alleen het NOS Journaal viert feest, ook Met het Oog op Morgen is jarig. Het Radio 1-programma viert vanavond het veertig jarig bestaan.

Al veertig jaar niet meer weg te denken op het laatste radio-uur van de dag, meldt de NOS. Met gemiddeld een kwart miljoen luisteraars op NPO Radio 1 en een marktaandeel van 33 procent op de late avond. Met het Oog op Morgen viert het jubileum vanavon met een feestelijke uitzending vanuit TivoliVredenburg in Utrecht.

Alle vaste Oog-presentatoren zijn erbij. Ze kijken terug en vooruit met Dries van Agt en Hans Wiegel, die hun politieke stempel op de afgelopen decennia hebben gedrukt. Ook Arjen Lubach is te gast. Er is live-muziek van The Common Linnets en er is een bijzonder interview dat Chris Kijne maakte met Reinhard Mey, als zanger van de begin- en eindtune van het Oog onlosmakelijk verbonden met het programma.

De kracht van het Oog is de vaste formule, zegt Kijne bij het ANP. Als daar te veel aan verandert, dan maak je die kracht kapot. Het programma heeft veel trouwe luisteraars. Er zijn luisteraars bij die al veertig jaar luisteren. Het is voor een grote groep luisteraars een routine, een baken. Die zetten om 23.00 uur de radio aan en verwachten iets te horen waar ze zich thuis bij voelen.

Zelf presenteert Kijne het programma al meer dan vijftien jaar. Het is geen personalityshow, want het blijft een journalistiek programma, maar je kunt als presentator wel je eigen kleur geven. Dat er op dat tijdstip een grote groep luisteraars op het programma zit te wachten doet iets met je als presentator, merk ik altijd.

4 januari 20162 reacties

  • Kan de eerste uitzending nog voor de geest halen. In de loop der jaren niet beter geworden.

  • Bas, stopt nou eens een keertje met overal commentaar op gegeven.
    Neem je medicatie en zorg dat je geen gevaar voor anderen bent.

Geef je reactie