AVROTROS geeft journalistiek talent podium op Radio 1

AVROTROS start morgenochtend met een nieuw journalistiek radioprogramma: De Dagwacht. Elke donderdagochtend tussen 4.00 en 6.00 uur krijgen talentvolle journalisten op NPO Radio 1 de kans om een nieuw programma te maken.

In de komende twaalf maanden laat AVROTROS twaalf frisse formats horen op de nieuws- en sportzender, meldt de omroep. De makers presenteren zelf en dat betekent dat er veel nieuwe presentatoren achter de Radio 1-microfoon plaats nemen.

Bart Hettema, verslaggever bij EenVandaag, bijt op donderdag 7 januari het spits af met zijn programma De Dagwacht – Opstaan Met. In de eerste maand van het jaar spreekt hij een persoon met een bijzonder verhaal bij één van de grote thema’s in het nieuws. In een vraaggesprek van twee uur heeft hij alle tijd voor zijn gast en kunnen ook luisteraars hun vragen stellen. In het programma is er verder veel ruimte voor muziek.

Hettema staat in de eerste uitzending op met Oscar Kneppers. Deze rasondernemer is oprichter van de succesvolle uitgaves Emerce en Bright en runt momenteel het door hem opgerichte bedrijf Rockstart. Rockstart ondersteunt jonge innovatieve bedrijven, de zogenaamde start-ups, in hun vaak explosieve groei.

6 januari 2016Geef je reactie