Geen oppervlakkige shows meer voor Peter van der Vorst

De invaller van Albert Verlinde bij RTL Boulevard en maker van o.a. SlimmerIQen, wil meer serieuze programma’s gaan maken. En dus bedacht Peter van der Vorst maar weer een nieuwe emoshow annex hulpprogramma: Ik zorg voor Jou. Vanavond de eerste aflevering bij RTL4.

Na verslaafden en gepesten schiet Van de Vrost nu mantelzorges te hulp. Nederland telt 2,6 miljoen mantelzorgers: mensen die naast hun normale bezigheden langdurig zorgen voor een ernstig ziek of lichamelijk beperkt familielid, meldt de zender. Zij doen dit uit liefde en zien het vaak niet als een opgave, terwijl er in veel gevallen echt sprake is van zichzelf wegcijferen om voor een ander te zorgen.

Gelukkig hebben we daar hulp-Peter. Peter van der Vorst biedt structurele hulp aan emotioneel en fysiek overbelaste mantelzorgers, aldus de woordvoerder. Hij doet dit samen met een gespecialiseerd zorgteam, bestaande uit een familiecoach, een mantelzorgcoach van Mezzo, de landelijke vereniging voor mantelzorgers en een zorgadviseur van coƶperatie VGZ.

Oppervlakkig
Het moet echt ergens over gaan, zegt de presentator in het AD. Hij is helemaal klaar met oppervlakkige televisie. Tv maken kan een heel oppervlakkige bezigheid zijn. Ɓls je dan een flink budget tot je beschikking hebt, doe er dan iets nuttigs mee.

Van der Vorst heeft zelf ook aan oppervlakkigheid meegedaan. Ik hielp ooit Tatjana Å imic (Wie Kiest Tatjana) aan een man. Dat zou nu niet meer bij me passen. Ik zou ook geen plezier beleven aan het presenteren van The Voice of Holland. Los van of ik het zou kunnen.

Wetenschappelijk
En het oppervlakkige Van der Vorst Ziet Sterren? Ik sloeg niet voor niets een seizoen over. Ik werd gek van dat eeuwige wachten in hotelkamers op mensen die vervolgens geen zin hadden in een gesprek. Daarom voortaan meer binnenlandse sterren.
Voor meer ‘diepgang’ koopt hij formats uit het buitenland zoals My Last Summer over terminaal zieke patiĆ«nten, The Innocence Project waarin Geert-Jan Knoops en vrouw Carrie onschuldig veroordeelden proberen vrij te pleiten en Married at First Sight waarin vrijgezellen zonder de ander te kennen in het huwelijk treden. Dat is meer dan een datingshow. Het draait om een wetenschappelijk experiment.

6 januari 2016Geef je reactie