Jongerenversie van EO-serie Rot Op Naar Je Eigen Land

Na een eerste seizoen met Dennis van der Geest start de EO vanaond op NPO3 met een tweede reeks van het onderbuikprogramma Rot Op Naar Je Eigen Land. Dit keer met Danny Ghosen.

Het wordt volgens de omroep een ‘heftige jongerenversie’ van het programma. Jonge mensen worden keihard geconfronteerd met de realiteit het vluchtelingenbestaan. Onder leiding van Ghosen ondergaan zij de zware tocht van een vluchteling onderweg naar Europa – in omgekeerde richting. Weinig geld, onvoldoende voedsel, slapen in een troosteloos opvangkamp of in de open lucht: het is de keiharde confrontatie met hun eigen, – zeer uitgesproken-, opvattingen en met elkaar.

Het was ongelooflijk heftig, zowel voor de kandidaten als voor mijzelf, zegt de presentator. Ik denk dat we veel kanten van het vluchtelingenvraagstuk gezien hebben. De ellende in de kampen, de afschuwelijke omstandigheden onderweg, ontmoetingen met de grenspolitie, mensensmokkelaars en extreem rechts: de deelnemers hebben het allemaal meegemaakt. We hebben zoveel ellende gezien, gevoeld en aan den lijve ervaren. De reis heeft iedereen echt geraakt.

Zie ook: Is EO alleen nog uit op sensatie?

6 januari 20161 reactie

  • Zou eens cultuur gaan snuiven in Keulen met je EO.

Geef je reactie