Radio-luisteraar is Tom de Ridder beu

Helaas: Tom de Ridder is na zijn dood in 2003 weer in leven. Sinds begin dit jaar is de radioreclame voor zijn brandstofpas veelvuldig te horen. Tot ergernis van de luisteraar.

De spot van MKB Brandstof wordt soms 4 keer per uur uitgezonden, de hele dag door in ieder reclameblok. Luisteraars van NPO Radio 1 zeggen de zender daardoor zelfs te mijden. Aanleiding voor zendermanager Laurens Borst aanleiding om met de STER te gaan praten.

De STER zegt hier niet veel aan te kunnen doen. De inhoud en frequentie wordt bepaald door de adverteerders zelf, zegt Sabine van Aken van de STER in het NOS Radio 1 Journaal. We hebben in dit geval wel geadviseerd de frequentie naar beneden te halen.

De zenderbaas hoopt dat de frequentie ook echt minder wordt. Ik begreep dat de komende weken in ieder reclameblok zo’n spotje had moeten komen, dat lijkt met wel een beetje te veel van het goede. Hij is echter niet bang dat de spot luisteraars gaat kosten. Radio 1 is een sterk merk, waar veel mensen naar luisteren. Ik denk niet dat Tom de Ridder daar een deukje in kan schieten.

Ook MKB Nederland is niet blij met de reclame. Deze organisatie heeft niets met de brandstofpas te maken. Ongelooflijk irritante reclame, zegt directeur Leendert-Jan Visser.

Jochem Paarlberg van MKB Brandstof trekt zich niets aan van de kritiek. Het is belangrijk dat ondernemers in Nederland Tom weer even horen.

7 januari 2016Geef je reactie