Radio 2 luisteraar niet blij met Ekdom en Stenders

NPO Radio 2 wil (geforceerd) een jonger publiek trekken. Daarvoor is zijn o.a. Gerard Ekdom en Rob Stenders aangetrokken. Maar veel luisteraars klagen over de wijzigingen.

De van 3FM komende Ekdom nam per september de ochtendshow van De Heer over.
Sander de Heer zou genoeg hebben van een vroege ochtendshow. Daarnaast waren de luistercijfers van zijn De Heer Ontwaakt flink gedaald. 3FM-dj Gerard Ekdom werd aangetrokken in een poging het tij te keren. Maar de zender lijkt de trouwe Radio 2 luisteraar te verliezen en het is de vraag of het met alle wijzigingen nieuwe luisteraars trekt.

Ik hoop van harte dat Gerard Ekdom zo snel mogelijk van de zender verdwijnt naar iets van 538 of 3FM, wat een ellende tegenwoordig in de ochtend, is één van de reacties op internet. En dan ook nog eens JanWillem weg op de middag, pfffff…

Ook de vervanging van Jan-Willen Roodbeen door Rob Stenders in de middag, valt niet bij iedereen in goede aarde. Misschien was een wisseling van Jan Willem met Sander verstandiger geweest, want wederom een VARA schreeuwlelijk als Rob Stenders op de zender gaat te ver.

Andere reacties:

 • Ik mis Sander de Heer ook in de morgen. Gerard doet zijn best maar is veel te veel aanwezig met flauwe grapjes en al die jingles tussendoor. Het is geen Radio2 meer maar 3FM of 538.
 • Veels te druk en irritant gelach van de andere duo presentator, slechte muziek en te druk voor het vroege uur.
 • Wat een geouwehoer met Gerard Ekdom ’s ochtends. Past totaal niet bij NPO 2. Dat eeuwige geklets door het nieuws is vreselijk en ze doen Carmen Verheul zeer tekort.
 • Gerard Ekdom is geen aanwinst in de morgen. Altijd die aandacht voor zichzelf en muziek draaien die niet echt mijn smaak is. Veranderen mag maar hiermee heeft Radio 2 wel veel luisteraars voor deel weg gejaagd.
 • Ekdom die denkt dat die echt heel leuk is dus niet, en dan Rob Stenders wat een drama.
 • Het profiel is van Radio 2 is te veel veranderd; lijkt op Veronica, 538, 3FM en noem ze allemaal maar op. Ontzettend jammer!
 • Zowel Ekdom als Stenders zijn geen succes! Jammer dat de kwaliteit van Radio 2 zo daalt.
 • 8 januari 2016  22 reacties

  • En maar hopen dat ze er wat aan gaan doen .ik denk van niet ze hebben nu een bleed en zo gaan ze het doen .ze moeten meer naar de luistraars luisteren en die druk makens van de zender gaat zo als ekdom en Stenders .o ja van der Goes en Gijs ook er af.

  • Er word toch niet bij radio2 geluisterd naar de luisteraar . Ik vind dat radio2 er niet beter is geworden ekdom guis en Stenders en van der Goes ze komen allemaal van een pop zenderpark ze de heel dag lopen te scheewen . Er zit niemand meer van de radio2 dj overdag . Ik denk zelf dat er weer vriendjes zitten overdag van de zender baas.

  • NL moet eens kijken naar Radio 2 Vlaanderen, de populairste zender. Waarom? Het is een familiezender!

  • Ik vind Radio 2 er ook niet beter op geworden. DJ’s als Staverman en Ekdom zijn zeker geen slechte dj’s, maar ze passen meer bij een jongerenzender. In tegenstelling tot Peter hierboven heb ik ze nog nooit horen schreeuwen, maar ze zijn wel nadrukkelijker aanwezig dan de vorige lichting presentatoren. Van de serieuze kant die Radio 2 de afgelopen 10 jaar heeft gehad (want; vergeleken met concurrerende stations was er ook veel aandacht voor serieuze actuele onderwerpen) is naar mijn gevoel niet veel meer over. En nu is Radio 1 ook al vernieuwd/vernield met iets wat soms lijkt op een popie-jopie ochtendshow. Het lijkt wel dat alles tegenwoordig simpel, leuk, vrolijk, en niet te inhoudelijk moet zijn. Vergelijk dat eens met Deutschlandfunk, wat een verademing is om naar te luisteren.

  • Stenders is Stenders..daar kan je niet veel aan veranderen, ik luister graag als hij op de radio is. Mede doordat de muziekkeuze niet zo standaard is als de rest.

  • Haal aub die Stenders van de radio af! Graag weer de Roodshow.

  • Wat een geouwerhoer op de vroege morgen bij Ekdom. Ik mis radio 2 muziek en inderdaad lijkt dit op 3fm. Vooral erger ik me aan die ene man die bij Ekdom erbij zit. En vooral zijn opmerkingen zoals sommige artiesten kunnen maar beter dood zijn van enkele weken geleden!!! en die flauwe grapjes en irritant gelach ertussen door. Bah ik moet helaas op zoek naar een nieuw ander ochtendprogramma om te luisteren na al die jaren van heerlijk luisterplezier op de vroege ochtend. Net zoals vele andere baal ik hier enorm van…waar is de oude vertrouwde radio 2??

  • Ik luister ‘s-morgens niet meer naar radio 2. Als ik het per ongeluk hoor, druk ik ‘m weg. Niet de luisteraar of goede muziek schijnt belangrijk te zijn, maar de ontzettend het met zichzelf getroffen Ekdom. Om nog niet te spreken van zijn irritante medepresentator. Beide heren vinden zichzelf kennelijk nogal komisch. Waarom heet het programma trouwens Ekdom in de morgen? Die naam van de andere irritante presentator hoort ook genoemd te worden omdat Ekdom kennelijk niet in staat is om zelf een programma te presenteren. Zou de zenderbeheerder nu echt niet in devgaten hebben dat luisteraars hier niet van gediend zijn? In mijn omgeving is er werkelijk niemand te vinden die gecharmeerd is van deze infantiele presentatie. Toevallig hoorde ik gistermorgen nog een stukje van 5 over 7 tot kwart over zeven. De enige muziek die ik hoorde was een stukje persoonsverheerlijking van meneer Ekdom. Ik sluit mij overigens aan bij de eerdere uitlatingen over Stenders. Hoe raakt radio 2 zijn luisteraars kwijt? Zo dus

  • De laatste dagen is Ekdom er niet, maar vervangt Jeroen kijk in de Vegte hem, weet iemand hiervoor de reden?

  • Weet iemand waarom Ekdom vervangen is door Jeroen kijk in de Vegte in de ochtend?

  • Als ik het goed heb opgevangen heeft Ekdom vakantie, jullie zijn nog niet van hem af!

  • Rob Stenders vind ik top, Sander de Heer is top, maar sorry Gerard Ekdom……..

  • Wat een kinderachtig gedoe. De verzoekhoekkoekkoek, muziek dokdodokdoter pop, flauwe grappen, gemaakt gelach en maar schreeuwen. Nee ik ben weg bij radio 2!

  • eens met de neg. berichten van hierboven. Ik mis de stap tussen radio 1 en 3. Heb Ekdom echt een kans willen geven maar hij is me iets te blij met zijn eigen stemgeluid en die o zooo flauwe grappen waar mijn kinderen de mondhoeken nog niet voor optrekken…..jammer ik ben zoekende en luister nu naar giel!

  • Radio 2 was mijn favoriete zender, helaas luister ik nu echt niet meer. Gerard Ekdom is echt vreselijk met z’n stomme jingles die alleen maar over hemzelf gaan (elke 10 minuten eentje), z’n rare stemmetjes bij elke zin die hij uitspreekt, een ongelofelijk irritante maar ook oliedomme side-kick, constant door het nieuws van Carmen Verheul heen praten met z’n tweeën en dan ook nog allerlei spelletjes waar niemand op zit te wachten. En Ekdom heeft echt een goeie muzieksmaak, dat moet gezegd worden, maar helaas draait hij veel te weinig muziek en praat hij veel te veel. Sorry Radio 2, ook mij zijn jullie kwijtgeraakt door hem aan te stellen in de ochtend. En iedereen die ik ken en trouwe Radio 2 luisteraar was, is het het met mij eens. Ik hoop dat jullie iets doen met al deze kritieken.

  • Lieve Luisteraars,

   Zeker veel PvdA stemmers in het vaste luisterpubliek van Radio 2? Tenminste, zo zuur vind je het anders alleen in de azijnfabriek….

   Sander had een prima ochtendshow, wel kreeg ik de indruk dat hij sinds z’n dochter geboren was, meer moeite had met fris en fruitig een programma maken. Geen verwijt, ik denk dat een goede ochtendshow topsport is, en je af en toe eens moet veranderen. Ik vond t jammer dat Sander weg ging, maar Ekdom is een goede vernieuwing; De nadruk ligt nu meer op de betere popmuziek.

   De muziek is een mooie mix van Pop uit alle jaren (met grote P) en er wordt ook regelmatig wat gedraaid, waarvan ik het bestaan weer was vergeten. Dat je dat verpakt in een stel melige spelletjes hoort ook een beetje bij vroeg opstaan.

   En volgens mij is het gewoon een sport om Carmen Verheul aan het lachen te maken. Prima nieuwslezeres die dat goed kan hebben en zelf net zo hard meedoet met Gerard en Pieter.
   Dus ik zie het probleem niet. Lekker doorgaan en over een jaar of 10 weer eens wat anders.

   De jingles vind ik hilarisch, en ik beluister vooral veel tongue-in-cheek zelfspot.
   Stenders is nu beter dan destijds in de ochtendshow op radio 3. Hij komt nu beter uit de verf als de muziekliefhebber en -kenner die hij is. Twee keer een aanwinst voor NPO radio 2!

   Beste mensen, zeg de Vara gids en het PvdA lidmaatschap op en ga genieten van het leven! Het is te kort voor chagrijn!

   Bye Bye man!

  • Erg zure reacties inderdaad. Ben van Radio 3 via Radio 6 bij Radio 2 terecht gekomen. Ik moet zeggen dat ik erg onder de indruk ben. Goede muziek, goed aan elkaar gepraat en vaak leuke gasten. Hoewel wat druk, zeker niet zo overdreven en nep als bij de commerciele. Ook niet zo kinderachtig als op 3 fm. Gijs, Gerard, Bart en Rob zijn gewoon top. En Avonds altijd genieten met Stefan stassen. Ga zo door!

  • Moet zegen dat ik erg verbaasd ben over de negatieve reacties hierboven. Maar blijft natuurlijk persoonlijke voorkeur. Ik moet zeggen dat ik zeker Rob Stenders maar ook Gerard Ekdom juist wel een aanwinst vind. De keuze in muziek ligt mij prima. Wat ik ook bijzonder waardeer is de manier van onder de aandacht brengen van veelbelovende muziek van eigen bodem. Als recent voorbeeld de band STILLMODE (Eerder al tot breaktru winnaar van de eerste editie benoemd bij Veronica) met hun nieuwe single ‘Crazy like no other’, deze plaat kreeg bij Rob een plaatsje in de playlist en ook heb ik hem bij Gerard Ekdom voorbij horen komen. Ik las vandaag (8 april) zelfs dat ze uitgeroepen zijn tot Topsong bij NPO 2. Hoe geweldig is dit niet voor jonge gasten die keihard werken om te proberen hun droom te verwezenlijken. Daar komt bij (maar dat is mijn mening natuurlijk) waarom zou je van ver halen (en dan bedoel ik nieuwe muziek) als het zo dichtbij te verkrijgen is. Mijn zegen hebben ze. Dus, Rob en Gerard toi toi toi ????

  • Ook ik erger me voortdurend aan het drukke geouwehoer van Gerard Ekdom op de vroege morgen en de flauwe opmerkingen van zijn sidekick. Ik mis Sander…jammer! Heb steeds vaker de neiging over te schakelen naar een andere zender.

  • Nou, kom op. Ik vraag me serieus af wat voor meerwaarde het heeft om mensen zo af te zeiken. Er zit een knop op de radio toch? Je HOEFT niet naar ze te luisteren als het je smaak niet is! Er zijn zenders genoeg dus er zit vast voor iedereen wat bij.
   O, en euhhhh, ik ben helemaal gelukkig met hoe ze het doen. Ik blijf dus hangen ????

  • Heerlijk! Gerard Ekdom is twee weken met vakantie, van mij mag hij er nog een paar weken aan vast plakken en lekker op de camping plaatjes draaien.
   Ik irriteer mij sinds het vertrek van Sander de Heer behoorlijk aan zijn taalgebruik en zijn gewoonte om iedereen (inclusief nieuwslezeres Carmen Verheul) met inhoudsloze opmerkingen in de rede te vallen.

   Het is zoals Matti zegt: volgende week schakel ik tussen 6 uur en 9 uur weer over op een andere zender. Ik ben weg…!

  • Ook irriteer me aan Gerard Ekdom en zijn sidekick. Die heeft werkelijk niets zinnigs te vertellen en ze zitten er beiden alleen ter verheerlijking van zichzelf. Dieptepunt was het telefoongesprek wat ze (zogenaamd) rond de feestdagen eind 2015 voerden met een soort hulplijn voor mensen in geestelijke nood (zelfmoordhulplijn) Ze kwamen in een wachtrij en Ekdom zei steeds ” ja hoor, ik blijf wel even hangen” en dat soort opmerkingen. Dat vond ik zo dieptriest, toen heeft hij voor altijd bij mij afgedaan. Oh ja, en die Luuk Ikkink, brrrrrrr nog zo’n irritante kerel. Nee, ik zet de radio pas na 9.00 uur aan. Bart Arens; wel oprecht en respectvol en grappig.

   Stenders vind ik leuk, je hoort muziek die je niet altijd, of al heel lang niet meer op de radio hoort. Hij neemt zichzelf niet zo serieus en dat is leuk. En hij heeft dan weer wel een geweldige sidekick in Caroline. Leuke wisselwerking.

   Jan Willem Roodbeen luister ik ’s avonds en hoewel ik het jammer vond dat hij weg ging op de middag moet ik zeggen dat hij ’s avonds ook leuke dingen kan doen. Misschien wel meer dan overdag. En hij blijft een geweldige radio man. Altijd respectvol naar luisteraars.

  Geef je reactie